Our Story

“Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι … που σημαίνει : με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”

– Οδυσσέας Ελύτης –

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα το 2015 εν μέσω οικονομικής κρίσης … σε ένα Κρητικό αμπελώνα με κάμποσα λιόδεντρα και καράβι τα όνειρα μας. Η ιδέα παραγωγής orange κρασιού από Κρητικές ποικιλίες αμπέλου ήταν η αφορμή που μας έφερε κοντά … τον Kjetil και την Cathie από τη Nορβηγία με το Νικόλα και κατόπιν τον Κωστή από την Κρήτη. Αρχικό πεδίο δράσης, κάμποσα στρέμματα αμπελώνων στο παραδοσιακό χωριό Αλάγνι 25 χλμ. νότια του Ηρακλείου, σε μια περιοχή με αδιάκοπη οινική παράδοση χιλιάδων χρόνων. Γνωρίζαμε εξαρχής πως η παραγωγή οργανικού πορτοκαλί κρασιού από γηγενείς ποικιλίες ήταν μια προσπάθεια που απαιτούσε πολυετή πειραματισμό με παραδοσιακές μεθόδους ζύμωσης που έχουν τις ρίζες τους στην περιοχή του Καυκάσου. Τα πειραματικά κρασιά μας αποθηκεύονταν κάθε χρόνο σε μινωικού τύπου αμφορείς και θάβονταν για 9 ολόκληρους μήνες σε ένα υπόσκαφο λαγούμι με σταθερή θερμοκρασία καταμεσής του αμπελώνα μας. Τα πρώτα μας κρασιά βγήκαν στη διεθνή αγορά το καλοκαίρι του 2019.

Στο μεταξύ, το πάθος μας για τα υψηλής ποιότητας craft προϊόντα και εν γένει για τον κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων έστρεψε σύντομα το ενδιαφέρον μας στην craft μπίρα όπου ο Kjetil διέθετε ήδη πολυετή εμπειρία όντας ένας από τους πρωτοστάτες της ευρωπαϊκής craft επανάστασης και ιδρυτής της πρώτης Νορβηγικής craft ζυθοποιίας το 2002. Το 2015 η ελληνική παραγωγή craft μπίρας και η περί μπίρας αντίληψη του ελληνικού κοινού ήταν ακόμη πολύ περιορισμένες. Διαφαίνονταν ωστόσο τα πρώτα σημάδια μιας δυναμικής εξέλιξης. Εστιάσαμε στην ποιότητα παράγοντας φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα. Μέσα σε 3 χρόνια δημιουργήσαμε πάνω από 30 ετικέτες μπίρας σαν νομάδες ζυθοποιοί – μεταξύ των οποίων αρκετές σε συνεργασία με αναγνωρισμένες διεθνείς ζυθοποιίες – κερδίζοντας σύντομα τον τίτλο της καλύτερης ελληνικής ζυθοποιίας σύμφωνα με την παγκόσμια πλατφόρμα βαθμολόγησης του Untappd. Παράλληλα, γοητευμένοι από τα πλούσια σε αρώματα και χαρακτήρα premium craft Gins δεν μπορούσαμε παρά να ενδώσουμε στην εσώτερη παρόρμηση μας να δημιουργήσουμε το 1ο craft τζίν με άρωμα Κρήτης.

Την άνοιξη του 2018 ήρθε η ώρα που ονειρευόμασταν καιρό με την ολοκλήρωση του επισκέψιμου ζυθοποιείου μας στην Καλλιθέα Ηρακλείου, όπου – πιστοί στο δημιουργικό και συνεργατικό μας πνεύμα – εξακολουθούμε να πορευόμαστε με γνώμονα τη χαρά της γνώσης, της δημιουργίας, του πειραματισμού και της συνεργασίας, επεκτείνοντας με αργά και σταθερά βήματα τις δραστηριότητες μας στην Βόρεια Ευρώπη μέσα από συνεργασίες που μας επιτρέπουν μια παράλληλη γραμμή παραγωγής και διοχέτευσης των προιόντων μας στη Σκανδιναβία.

Our Products

Όλα ξεκινούν από τη χαρά που απολαμβάνουν οι αισθήσεις μας μέσα από τον κόσμο της γεύσης και των αρωμάτων. Αν η απόλαυση είναι που μας αρχικά ώθησε να εντρυφήσουμε στον γευστικό και αρωματικό κόσμο των αλκοολούχων ποτών αναζητώντας ολοένα μεγαλύτερες εμπειρίες, η χαρά του να δημιουργείς και να μοιράζεσαι, είναι αυτή που μας ώθησε ένα βήμα παραπέρα: στο να αφιερωθούμε στην παραγωγή craft αλκοολούχων προϊόντων … αληθινών προϊόντων με πλούτο γεύσης και αρωμάτων, μεράκι και συναίσθημα, προϊόντων που έχουν να διηγηθούν μια ιστορία αντλώντας έμπνευση από τη φύση, τον άνθρωπο και την παράδοση, φυσικών προϊόντων ανώτατης ποιότητας με ελάχιστα τεχνητά μέσα, craft προϊόντων από τον άνθρωπο … για τον άνθρωπο.

Our People

Στον πυρήνα της craft παραγωγής και πίσω από κάθε craft προϊόν βρίσκεται ο άνθρωπος. Ο μόχθος του, τα όνειρα του, τα βιώματα του, οι αξίες του και η φιλοσοφία του ενσωματώνονται στο προϊόν καθιστώντας το προέκταση τους …

KJETIL JIKIUN
Founder, Head Brewer and product Developer

Πιλότος σε σύνταξη των Σκανδιναβικών αερογραμμών, Ιδρυτής της Nøgne Ø (πρώτης Νορβηγικής craft ζυθοποιίας) και πρώτος παραγωγός sake της Νορβηγίας.

NIKOLAS LOUKAKIS
General Manager

Ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος, λάτρης των ταξιδιών, του καλού ποτού και φαγητού.

STAVRAKAKIS KOSTANTINOS
Marketing Communications Manager

Διαφημιστής, παραγωγός εκδηλώσεων, συγγραφέας και ταξιδευτής.

VASILIS VRENTZOS
Αrea Sales Manager

Στέλεχος πωλήσεων, λάτρης της Κρητικής κουζίνας και παράδοσης, πρώην επιχειρηματίας και υπεύθυνος καταστημάτων εστίασης.

CATHIE JIKIUN
Exports Manager

Πρώην διευθύντρια εξαγωγών και παραγωγός Sake στη Νορβηγική ζυθοποιία Nøgne Ø με πάθος για τη γαστρονομία, τη μαγειρική, τα αλκοολούχα ποτά και τα ταξίδια.

ACHILLES ATZEMOPOULOS
Brewer and product Developer

Τελειόφοιτος σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Hρακλείου και οικοζυθοποιός από τα μικράτα του με πάθος για τα craft προϊόντα και την αστρονομία.

Contact Details

Επικοινωνήστε μαζί μας

Grapes and Gratification IKE
Κουντουριώτη 35, 71601
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

Τηλ.: +30.2811750209
e-mail: info@grandgr.gr

Στείλτε μας το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

BACK

Grapes and Gratification