Το καζάνεμα της Τσικουδιάς…

Η ιστορία…

Κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη τις ημέρες τους τρύγου, αφήσαμε 7 βαρέλια με στράφυλα και μούστο (σύζουμα όπως λέμε στην Κρήτη) να ζυμωθούν και ν’ ανεβάσουν βαθμούς ώστε να είναι έτοιμα, τουλάχιστον ένα μήνα μετά, για το καζάνεμα.

Τα 5 βαρέλια γέμισαν με την τοπική και ιδιαίτερη ποικιλία “Πλυτό” και τ’ άλλα 2 με την αντιστοίχως εξαιρετική ποικιλία “Βιδιανό”.

Η τσικουδιά που θα βγάζαμε?

Βιολογική, ξετσαμπουρισμένη, μονοποικιλιακή!

Ένα μήνα μετά, και η 22 του Οκτώβρη πέρασε παρέα με καλούς φίλους στο καζάνι του Λεωνίδα στο Αλάγνι πίνοντας Κοτσιφάλι (ντόπια κόκκινη ποικιλία αμπελιού), τρώγοντας λαγό, μπριζόλες στα κάρβουνα, οφτές πατάτες, τυρί και ωμό κουνουπίδι, συζητώντας περί ανέμων και υδάτων περιμένοντας την τσικουδιά υπομονετικά να “γεννηθεί”…(!)

Ήταν η πρώτη τσικουδιά της εταιρίας μας και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως εκ του αποτελέσματος είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι…

Καλόπιοτη καθώς ….και του χρόνου με το καλό!!!

 

BACK

Grapes and Gratification