...Λίγα λόγια

Όλα ξεκίνησαν καιρό πριν και ξεκίνησαν με υπέροχες γεύσεις και σεβασμό στο καλό φαγητό και ποτό.

Αυτό ήταν που με τη σειρά του ώθησε τον πιλότο των Σκανδιναβικών Αερογραμμών Kjetil Jikiun να ξεκινήσει την πρώτη ζυθοποιεία Craft μπίρας στη Νορβηγία το 2002. Η Cathie, η γυναίκα του από τη Μαλαισία, δε γνώριζε πολλά για τη μπύρα μιας και η κουλτούρα της δεν ήταν ανάλογη, όμως μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς στη ζυθοποιεία τελικά κατέληξε στη βαθιά γνώση και στο σεβασμό της καλής craft μπύρας.

Κάνοντας μια ιστορία μακριά, μικρή: H Cathie και ο Kjetil αφού έπαψαν τη συνεργασία τους με κάποιους από τους συνεργάτες τους που θέλησαν να φέρουν τη ζυθοποιεία τους σε πιο βιομηχανική μορφή, αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή. Άλλωστε η ζωή είναι πολύ μικρή για τσακωμούς και διαξιφισμούς, οπότε και αποφάσισαν να βάλουν νέο “στόχο” και εκεί να διοχετεύσουν όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους.

Πεδίο δράσης λοιπόν το  πανέμορφο νησί της Κρήτης, εκεί στα νότια της Μεσογείου θάλασσας και αυτή τη φορά χωρίς συνεργάτες. Είχε έρθει η ώρα για τη “solo πτήση τους” υπό την ονομασία “Grapes and Gratification”.

Η Αποστολή

  • Η δημιουργία και η διάδοση υπέροχων γεύσεων και αρωμάτων
  • Ο σεβασμός, η διαιώνιση και η ανάπτυξη της οινοποιίας στα χνάρια της παλαιότατης κρητικής παράδοσης που έχει της “ρίζες” της βαθιά, από αρχαιοτάτους χρόνους
  • Η δημιουργία του πιο όμορφου και ενδιαφέροντος, επισκέψιμου, οινοποιείου/ζυθοποιείας
  • Να αποκτήσουμε καινούργιους φίλους που μαζί με μας αφουγκράζονται τις όμορφες απολαύσεις της ζωής, άλλωστε “Grapes and Gratification” σημαίνει “Σταφύλια και Απόλαυση”
  • Τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό: Πάντοτε ότι κάνουμε να γίνεται με πηγαία ευχαρίστηση!

Το Σχέδιο

Η εταιρία “Grapes and Gratification” αγόρασε έναν μεγάλο εξαιρετικό αμπελώνα με ντόπιες ποικιλίες Πλιτό και Βιδιανό στο χωριό Αλάγνι 25 χλμ. νότια του Ηρακλείου. Η περιοχή έχει υψόμετρο 480 μέτρα, κάτι που την καθιστά ιδανική για την καλλιέργεια αμπελιού, μια και οι μέρες είναι ζεστές μα οι νύχτες κρύες.

Το σχέδιο είναι να χτίσουμε ένα οινοποιείο δίπλα στον αμπελώνα και να παράγουμε οργανικό orange wine με τον παραδοσιακό τρόπο ζύμωσης μέσα σε πήλινα πιθάρια. Μεταξύ άλλων είμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί αφού τα πιθάρια που θα χρησιμοποιήσουμε παράγονται στο κοντινό χωριό Θραψανό, μια περιοχή με τεράστια παράδοση αγγειοπλαστικής που ξεκινά και συνεχίζει αδιάκοπα από την εποχή του Μινωικού Πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή δεν είναι δυνατό να γυρίσουμε την πλάτη μας απέναντι στην craft  μπίρα. Στο ίδιο κτίριο θα υπάρχει σίγουρα και ζυθοποιεία και σκοπός μας η κατανόηση και ο σεβασμός προς την καλή ποιοτική μπύρα. Στο χώρο μας θα παράγονται δύο είδη μπύρας: IPAs και Saisons.

Τέλος, με το καλό πιστεύουμε πως θα είμαστε κοντά σας μέσα στο 2016!

Καλή αντάμωση!

Το σχέδιο είναι να χτίσουμε ένα οινοποιείο και μία ζυθοποιεία δίπλα στον αμπελώνα, να παράγουμε οργανικό orange wine με τον παραδοσιακό τρόπο ζύμωσης μέσα σε πήλινα πιθάρια, και να δημιουργήσουμε δύο είδη μπύρας IPAs και Saisons, ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις μας. Grapes end Gratification, αλλιώς Σταφύλια και Απόλαυση.

Craft μπίρα Σολο

“Σολο …Your Cretan Craft Beer” είναι η ετικέτα της νέας κρητικής μπύρας που από του χρόνου θα διατίθεται κανονικά στην ελληνική αγορά. Τα είδη της μπύρας που πρόκειται να δημιουργήσουμε σίγουρα θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της ζύθου. Μπίρες με πολλά αρώματα και όμορφες γεύσεις.

Σε λίγους μήνες η Σολο Μπύρα θα είναι έτοιμη για διάθεση και απόλαυση!

Η Ομάδα

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νικόλας ΛουκάκηςΓενικός Διευθυντής

Γεννήθηκε το 1978
Γέννημα θρέμμα της κρητικής γης
Ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος
Λάτρης των ταξιδιών, του καλού ποτού και φαγητού
Σήμερα Γενικός Διευθυντής της Grapes and Gratification

Kjetil JikiunΙδρυτής - Ζυθοποιός

Γεννήθηκε το 1964
Νορβηγός
Πιλότος σε σύνταξη των Σκανδιναβικών αερογραμμών
Ιδρυτής της Nøgne Ø, της πρώτης craft ζυθοποιίας της Νορβηγίας
Ο πρώτος παραγωγός sake της Νορβηγίας
Σήμερα ιδρυτής της Grapes and Gratification.

Τα νέα μας

%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1

ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2016

Φθινόπωρο και τα ρακοκάζανα της Κρήτης πήρανε πάλι φωθιά ... για να εκτελέσει ο Κρητικός το πατροπαράδοτο χρέος απόσταξης της τσικουδιάς ... Πήραμε το λοιπόν κι εμείς τα βαρέλια μας με στράφυλα και μούστο από τις γηγενείς ποικιλίες " Πλυτό " και " Βιδιανό " που τρυγήσαμε τον Αύγουστο, τα απαραίτητα για το συνοδευτικό φαγοπότι (κρέατα, ζαρζαβατικά, μερικές μπουκάλες κρασί [...]
9n

Οrange wine : Απο τους πιθους … στο μπουκαλι

Φρέσκος Ιούνης και το πρωτοκαλόκαιρο μας βρίσκει στους αμπελώνες μας να εμφιαλώνουμε τα πρώτα μπουκάλια Orange wine (πορτοκαλί κρασί) από την πειραματική οινοποίηση κρητικών ποικιλιών Πλυτό και Βιδιανό αλλά και κόκκινου κρασιού από το μαστέλωμα ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι. Μετά από σχεδόν δέκα μήνες αναμονής, η αλκοολική ζύμωση εχει πια ολοκληρωθεί, τα αρώματα έχουν δέσει και το ώριμο πλέον κρασί [...]

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Grapes and Gratification IKE:
info@grandgr.gr

Νικόλας Λουκάκης:
nikolas@grandgr.gr
+30 6932 326773

Kjetil Jikiun:
kjetil@grandgr.gr

Στείλτε μας email συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

Grapes and Gratification IKE ©2015 – All Rights Reserved

BACK